16th century,  Landsknecht

Kampfrau dress on the way! – Bumla på g!

Knektklänning
Lite bilder på min knektklänning som är på ingång! Kommer mer bilder när den e klar.
Tips för dig som vill göra en: Välj så tunn ylle som möjligt! Känner att min blev alldeles för tung och varm.
Mer om underklänningen finns här nedanför.
SLXL
 
 
XLLS
Livdelen med slitsade ärmar.
XLLS
SLXL

Kjolen gjorde jag av två tygbredder som veckas och sys fast i livet. Den övre kanten av kjolen viks ned och tråcklas likt ovan och veckas ihop tills den passar livet. Vid öppningen fram gjorde jag ett sprund i kjolen för att den ska gå att komma i.
SLXL
 
XLLS
Den färdiga kjolen med två svarta våder som dekoration. Till höger, linnefodret i livet. I öppningen sydde jag fast ögglor till snörningen.
Underklänning/skjorta
Det finns två sätt att göra den på, antingen som en vanlig särk med ihopdragen halls (andra raden 2) eller i form av tå rektanglar bredvid varann som dras ihop längs upp(första raden)
Jag har gjort som den första raden och gjorde mittendelen av två tygbredder och ärmarna av en halv tygbredd styck. Tycker att det blev alldelles för mkt tyg för mig att få in under klänningen och borde ha tagit bara en tygbredd och lagt till kilar ist. Nästa gång gör jag nog som en vanlig särk och veckar halsöppningen bara.
Här min kråsade krage:
SLXL

 
 
SLXL
XLLS
Lite särkbilder:
 
XLLS
SLXL
   
Lite inspiration för kragen och ärmar:
XLLM
 
SLXL
 
Övrig inspiration:
SLXL
 
XLLM
 
MLXL
 
SLXL
 
XLLM
 
SLXL
 
XLLS
 
SLXL
 
MLXL
 
XLLS
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *