Folk costume,  Uncategorized

Kjolsäck stigsjö ångermanland

Jag upptäckte att Västernorrlands museum hade symönster… Jag som redan hade sytt livstycke efter bilder på digitalmuseum så gott jag kunde, attans! Köpte både, särk, livstycke och kjolmönster. Jag hade redan sytt kjolen med och där hade jag fått över en smal rand av det fina ylletyget som min mormors mamma vävt, vilket var tur för det ingick inte i kjolsäckskittet. Kläde, kantband och tråd ingick i kitet (lite snålt med tråd lägg gärna till mer om ni någon gång ser detta, fick lägga till egen tråd nämligen). Det var skönt att köpa ett kitt och kunna sätta igång lite fortare faktiskt. Annars brukar jag alltid göra egna mönster då jag tkr det är härligt att ha gjort allt själv men det behöver man ju faktiskt inte jämt göra! Nu var det bara att klippa ut bitarna och sätta igång med min kjolsäck till Stigsjödräkten i Ångermanland!

Lite kjolsäckar från Ångermanland:

För att slippa strul och besvär så duttade jag på lite lim på bitarna så dom skulle ligga still. Fritt fram o sy fast!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *