Leather,  Viking

Shoe coloring and hoses

 Today  I´m doing some smaller projects, coloring my viking shoes and making a new pair of hoses.
I made my vikings shoes out of a piano chair leather cover that was in a red brown shade that looked a bit to modern so i decided to darken them with dark brown leather stain. I really liked the end result! They look more dull and natural now. Need to take a photo with them on! I off course finnished them with some tar shoe vax that i made with linseed oil and beesvax.
Idag gör jag några mindre projekt, färgar mina vikingaskor och ett par nya hosor.
Gjorde mina vikingaskor utav ett gammalt pianopallsläder som var i en rödbrun färg. De såg lite för modernt och glansigt ut så jag tänkte prova att mörka ned them med lite mörkbrun narvsvärta. Gillar verkligen resultatet! Dom ser mer matta o naturliga ut nu. Måste ta ett kort på med dom på mig! Avslutade såklart med lite tjärvax som jag gjort av linolja och bivax.
 
SMXL

 
A new pair of hoses! You alweys need a few to change between on markets to clean them or dry from rain. Tigh as f#!    *Ignore my pyjama pants
Ett par nya hosor! Man behöver alltid några att byta mellan på marknad för att tvätta dem eller torka från regn. Tajt som fan!   *Ignorera mina pyjamasbyxor
 
SMXL

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *