Leather,  Viking

Viking belt part 2

Fortsättning på mitt vikingaskärp! Har sågat ut mässingsplåt till fästet av bältesspännet och änden. Min vän Robin på smideskursen gjorde den fantastiska triangelstämpeln med prickar på. För att stämplarna ska sticka ut mer duttade jag på ett exiderande medel som jag aldrig minns vad det heter.
Bältesspänne från Historiska Butiken i wadköping.
 
 
SML

 Detaljerna på skärpet säljer jag själv, från Korps. Kanterna på skärpet är föresten vaxade med bivax för ett jämnare intryck.
 
SML

 
 
SML

 Bältesänden nästan klar. Dubbelvikt med böjd spets. Skall skära av det utstickande lädret och dutta på medel på stämpelmärkena. Tycker inte alls om att hamra ut nitar! Domm vill helst bara bli sne o glapp! Nitjävlar…xD
I bakgrunden mina fiskhuvudformade hängen. Om dom här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *